تفاوت های گواش و آبرنگ چیست؟

تفاوت های گواش و آبرنگ چیست؟

نقاشی کردن یک هنر فوق العاده است که علاوه بر خلق زیبایی باعث آرامش روح فرد نیز می شود. این کار با ابزار مختلفی انجام می شود. در این مقاله می خواهیم درباره تفاوت های گواش و آبرنگ با یکدیگر صحبت کنیم و اثر آن را بر نقاشی کردن متوجه شویم. اگر به این بحث علاقه دارید حتما با ما همراه شوید.

گواش خیلی غلیظ تر از آبرنگ است

یکی از تفاوت های اصلی و مهم گواش و آبرنگ غلظت آن ها می باشد. گواش غلظت بیشتری نسبت به آبرنگ دارد. در تولید و ساخت گواش تعداد رنگدانه های زیادی استفاده شده است به همین دلیل است که چگالی آن نسبت به آبرنگ خیلی بیشتر می باشد. این مسئله باعث می شود اثر نقاشی که با گواش کشیده می شود غلظت بیشتری نسبت به نقاشی که با آبرنگ کشیده شده، داشته باشد. در نتیجه این ویژگی می توان گفت میزان رنگ دهی آبرنگ شفاف تر از گواش می باشد.

تفاوت در نحوه روشن کردن رنگ ها

در نقاشی از تکنیک های مختلفی استفاده می شود مثلا رنگ ها را در مواقع لازم باید روشن تر کرد. برای رقیق تر کردن و روشن تر کردن رنگدانه های آبرنگ از آب استفاده می شود. در صورتی که در گواش نیازی به استفاده از آب نیست و تنها با اضافه کردن مقداری رنگ سفید به قسمت های دلخواه می توان رنگ روشن تری را به دست آورد.

به عنوان مثال اگر می خواهیم با گواش رنگ صورتی به دست آورید فقط کافی است به رنگ قرمز کمی رنگ سفید اضافه کنید. هر چقدر میزان سفید بیشتر باشد صورتی شما کمرنگ تر خواهد بود. اما برای دستیابی به رنگ صورتی در آبرنگ باید مقداری آب به رنگ قرمز اضافه نمایید. هر چقدر میزان آب بیشتر باشد صورتی شما کمرنگ تر خواهد شد.

میزان مقاومت گواش و آبرنگ نسبت به آب

برای ساخت گواش و آبرنگ از آب استفاده می شود اما ساختار تشکیل دهنده آن ها با یکدیگر تفاوت دارد. در نتیجه میزان مقاومت آن ها در برابر آب نیز با یکدیگر متفاوت است. آبرنگ مقاومت خیلی کمی نسبت به آب دارد به همین دلیل نقاشی هایی که با آبرنگ کشیده شده اند نسبت به آب واکنش زیادی از خود نشان می دهند و دچار تغییر رنگ شده و شکل خود را از دست می دهند.

در مقابل، مقاومت گواش نسبت به آب بیشتر می باشد و درصد رنگ دهی و تغییر شکل آن در برابر آب کمتر است. البته اگر گواش را با رنگ های دیگری مانند اکریلیک مقایسه کنیم، مقاومت گواش در برابر آب کمتر خواهد بود.

بررسی میزان جذب کاغذ

آبرنگ به گونه ای تولید شده است که میزان جذب بالایی بر روی سطوح کاغذی و مقوایی دارد و به صورت اختصاصی، آبرنگ برای کار بر روی این سطوح ساخته شده است. به همین دلیل میزان جذب آبرنگ بر روی این سطوح بیشتر از گواش می باشد. زمانی که آبرنگ بر روی کاغذ قرار می گیرد به دلیل حالت مایع خود، کاملا جذب آن می شود و خطوط ترسیمی به وسیله آبرنگ کاملا به خورد کاغذ رفته و فقط لک آن ها بر روی کاغذ می ماند.

اما گواش ساختار متفاوتی دارد و جذب کاغذ نمی شود. به همین دلیل زمانی که از گواش بای نقاشی بر روی کاغذ استفاده می شود، لایه ای رنگ بر روی کاغذ باقی می ماند همین مسئله باعث می شود جلوه های بافتی که با گواش بر روی کاغذ ایجاد می شود، محدودتر از آبرنگ باشد.

بررسی نحوه کارکرد گواش و آبرنگ

در صورتی که می خواهید از آبرنگ برای نقاشی خود استفاده نمایید باید از رنگ های روشن شروع کنید و سپس به سراغ رنگ های تیره تر بروید. به عنوان مثال زمانی که می خواهید نقاشی در پس زمینه تیره را شروع کنید ابتدا باید رنگ های روشن تر را نقاشی کرده و به تدریج به سراغ رنگ های تیره تر بروید. اما گواش از این نظر منعطف تر است و نحوه شروع کار با رنگ های تیره یا روشن تر آن چندان با یکدیگر تفاوت ندارد.

به همین دلیل شما می توانید از رنگ های تیره پس زمینه شروع کرده و به سمت رنگ های روشن بروید و یا از رنگ های روشن پس از زمینه شروع کرده و به سمت رنگ های تیره تر بروید. در نتیجه دست شما در انتخاب نقاشی های پس زمینه باز تر است و شما راحت تر می توانید با گواش نقاشی بکشید.

بررسی خطوط ترسیم شده در زیر رنگ ها

همانطور که گفتیم آبرنگ شفاف تر از گواش است به همین دلیل اگر با مداد یا خودکار طرح اولیه را ترسیم کنید و سپس با آبرنگ بخواهید آن ها را رنگ آمیزی نمایید، خطوط قابل مشاهده هستند. اما از آن جایی که گواش غلیظ تر و کدر تر است در زمان رنگ آمیزی، این خطوط در زیر رنگ ها قرار گرفته و محو می شوند. شما باید سبک کار خود را بررسی کنید سپس با در نظر گرفتن این ویژگی رنگ ها، اقدام به نقاشی کردن نمایید.

جلاکاری

در نقاشی تکنیک های مختلفی وجود دارد. یکی از جدید ترین تکنیک هایی که نقاشان از آن استفاده می کنند تا اثر هنری خود را دو بعدی نمایند، تکنیک جلاکاری نام دارد. با کمک این تکنیک به نقاشی عمق بخشیده می شود و نقاشی بسیار زیباتر از قبل می شود. برای اجرای این تکنیک باید به وسیله قلمو و رنگ آبکی، لایه رنگ زیرین شسته شود به همین دلیل این تکنیک خیلی راحت و عالی در نقاشی های آبرنگ اجرا می شود اما بر روی گواش نمی توان این تکنیک را اجرا کرد زیرا با این کار، رنگ های کشیده شده لک می شوند و زیبایی و حالت اولیه خود را نیز از دست می دهند.

رنگ های گواش و آبرنگ هر کدام ویژگی ها و ساختار های خاص خود را دارند. هنرمندان و نقاشان با در نظر گرفتن این ویژگی ها، از وسیله و رنگ مورد نظرشان استفاده می کنند. تفاوت هایی که بین آبرنگ و گواش و سایر رنگ ها وجود دارد سبب می شود آثار هنری بسیار زیبایی توسط هنرمندان عزیز خلق شود. به طوری که اگر این تفاوت ها وجود نداشت، نوع آثار هنری نیز تفاوت های زیادی با یکدیگر نداشتند.

  • دسته‌ها
  • نظرات شما

    نظر شما پس از تایید از طریق پیامک اطلاع رسانی می شود

    0